Ofte stilte spørsmål:

Garasjeporter

Hva skal lysåpningen på porten være i forhold til porten jeg bestiller?


Spørsmål: Hva skal lysåpningen på porten være i forhold til porten jeg bestiller?

Svar: Lysåpningen kan generelt være 1cm smalere og 1cm lavere enn porten du vil bestille.

Portbladene er normalt 3,5cm bredere enn oppgitt bredde på porten. Porten skal ligge på innsiden av veggen der åpningen er, og dekke hele åpningen. Derfor skal åpningen være mindre enn selve porten.
Et par eksempler: Åpningen til en 260cm x 210cm port lages til 259cm x 209cm og åpningen til en 490cm x 229cm port, lages til 489cm x 228cm
NB! HUSK: Du MÅ ha minimum 10cm plass på hver side av porten og minimum 15cm over porten.
Krav til overhøyde vil variere med type montasje og fjærsystem du ønsker. Derfor er det viktig at du sjekker ditt mål og kontakter oss for valg av løsning. Se HER for mer info om garasjeporter Se HER for mer info om Industriporter
Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min garasjeport?


Spørsmål: Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min garasjeport?

Svar: Når du skal montere din garasjeport er det noen få viktige, men enkle ting du bør vite om, og sjekke for at den skal fungere smertefritt i mange år!
Følg din monteringsanvisning nøye, men vær spesielt oppmerksom på: Når du begynner er det viktig at leddene vatres når du starter montasjen. Dersom leddene ikke er i vater, vil porten trekkes skrått opp og du får friksjon og unødvendig slitasje på delene (vaier, rullehjul og hengsler.)

Når du monterer L-skinnene og veggskinnene (vertikal skinne) er det ekstremt viktig at begge sider er i samme høyde i toppen. Dersom gulvet er skjevt, løfter du den laveste side til å være i vater med den høyeste skinnen. Bruk gjerne laser eller vater for å sikre dette.

Når du monterer vaierene på hver side(før fjærene strammes), sørg for at vaierene på begge sider er like stramme. «Spill» på vaierene som strengene som på en gitar for å sjekke

Stram fjærene slike mye på begge sider i tråd med matrisen i monteringsanvisningen og label på innsiden av porten. Dersom disse punktene er fulgt og du har fulgt monteringsanvisningen, vil porten din fungere i mange, mange år!
NB! Husk å sjekke porten regelmessig! Som en bil, sykkel eller annen gjenstand laget av stål, med bevegelige deler, trenger den vedlikehold og stell. (Sjekke løse gjenstander, skruer, etterstramme deler, smøre, justere fjærer osv) Du finner også våre monteringsanvisninger HER!
Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en garasjeportåpner?


Spørsmål: Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en garasjeportåpner? Svar: Ja, du finner en grei monteringsanvisning og videor HER! Det finnes også mye materiale på YouTube.com som kanskje ikke er på Norsk, men kan likevel være hjelpsomme - søk på produktnavn og nummer.
Hvilken overhøyde trenger min garasjeport?


Spørsmål: Hvilken overhøyde trenger min garasjeport? Svar: Aluporten.no har flere typer beslag på portene, men de vanligste krever 15cm overhøyde og 10cm plass på hver side av porten til skinnene.
Se også hvordan du tar mål på din garasjeport HER! Se også hvordan du tar mål på din industriport HER!
Hva er garantien på Alutech garasjeporter?


Spørsmål: Hva er garantien på Alutech garasjeporter? Svar: Til privatmarkedet gir Alutech 5 års full garanti på alle produktene som selges i Norge. PRESTIGE garasjeporter leveres med hele 10 års garanti. Det
Forutsetningen for at garantien skal gjelde er at porten er riktig montert og service og vedlikehold er gjort i tråd med fabrikkens krav. Det gjelder egne garanti og serviceavtaler for Alutech industriporter - ta kontakt med oss for å vite mer om dette. Portene bør sjekkes og justeres 1-2 ganger pr år. Send oss e-post, eller ring dersom du ønsker tilbud på en service og vedlikeholdsavtale. Post@aluporten.no
Hvilke portdesign er standard hos Aluporten.no?


Spørsmål: Hvilke portdesign er standard hos Aluporten.no? Svar: Vi fører en rekke design og standard farver på garasje og industriporter. I tillegg er det mulig å spesialbestille farver og løsninger, samt tilegg som vinduer, dør-i-dør, sidedører og gitterløsninger. Her er mulighetene mange, men endel dokumentasjon finner du HER. Er du i tvil eller trenger hjelp til dine beslutninger? Send oss gjerne en mail på: post@aluporten.no
Er det mulig å montere porten selv?


Spørsmål: Er det mulig å montere porten selv? Svar: Dersom du ønsker å montere garasjeport og portåpner selv, er det fullt mulig! Alutech TREND og PRESTIGE garasjeporter er pakket og dokumentert for at du skal kunne montere selv.

Før du starter monteringen, vil vi anbefale deg å lese monteringsanvisningen nøye og sjekke videoer og tilegg HER:

Vår supportavdeling gir deg gjerne tips og råd underveis dersom du skulle stå fast eller trenger råd om montering eller produkter. Kontakt oss gjerne på post@aluporten.no
Hvordan blir ordren eventuelt levert?


Spørsmål: Hvordan blir ordren eventuelt levert?

Svar: Vi bruker Posten og Bring. Store produkter som garasjeporter og portåpnere, blir normalt levert med Bring. Dersom du ønsker, kan du mot et lite tillegg (blir automatisk kalkulert i nettbutikken) få ordren levert hjem til deg på døra. Dersom du ønsker går det også an å avtalen henting på nærmeste terminal.
Dersom det er småpakker, vil vi normalt sende ordren med Posten. I begge tilfeller får du tilsendt sporingsnummer dersom du ønsker.
Hvilke farger kan dere levere på deres porter?


Spørsmål: Hvilke farger kan dere levere på deres porter i? Du finner standard farvevalg under hver enkelt portserie og på denne siden. Men husk at du kan spesialbestille den farven du måtte ønske.
Vi leverer porter i alle type RAL farger. Dersom du sjekker www.ralcolor.com og sender oss koden på fargen du ønsker sammen med størrelse på porten du trenger, vil vi kunne gi deg pris og leveringstid.

Kontakt oss gjerne på post@aluporten.no dersrom du har spørsmål!
Hvorfor trenger jeg en nøkkelbetjent nødåpner, og hvordan monteres den?


Spørsmål: Hvorfor trenger jeg en nøkkelbetjent nødåpner, og hvordan monteres den?

Svar: Dersom du ikke kan komme inn i garasjen uten at porten må åpnes BØR du montere en nøkkelbetjent nødåpner. Nødåpneren er sikker og brukes kun i nødtilfelle. Du har da en nøkkel som gjør at du får låst opp nødåpneren og kan trekke i wiren som er koplet til frigjøringsbryteren på motorens skinne.
Nøkkelbetjent nødåpner, kan du bestille her….
Jeg har begynt å montere min garasjeport, men trenger hjelp! Hva gjør jeg?


Spørsmål: Jeg har begynt å montere min garasjeport, men trenger hjelp! Hva gjør jeg?

Svar: Dersom du er fast bestemt på at du ikke ønsker, eller tør å montere selv, ta kontakt med oss på post@aluporten.no for å få bestille montering.
Om du allikevel ønsker å forsøke å gjennomføre montasjen, vil vi anbefale deg å lese monteringsanvisningen nøye, og så ta kontakt på post@aluporten.no - så svarer vi deg!
Hvorfor trenger garasjeporten vedlikehold når noen markedsfører med «vedlikeholdsfrie» garasjeporter?


Spørsmål: Hvorfor trenger garasjeporten vedlikehold når noen markedsfører med «vedlikeholdsfrie» garasjeporter? Svar: Tidligere var de fleste garasjeportene laget av tremateriale og måtte males/beises regelmessig.

Når portene ble laget i ferdigbehandlet/sprøytet stål og aluminium, begynte noen å markedsføre at portene var «vedlikeholdsfrie» da man ikke lenger trenger å male portene. Dette bidrar dessverre ikke til at man slipper å vedlikeholde ståldelene, hengsler, rullehjul, wire, fjørsystem eller andre bevegelige deler. Som på en bil, bør man både rengjøre porten og overflater, sjekke skruer, wire, fjørsystem og alle bevegelige deler, samt og ikke minst smøre alle deler som bidrar til at porten går lett. Normalt kreves dette for at garantien skal gjelde. Dersom man ikke passer på porten, eller utsetter den for unormale forhold som for eksempel sterk vind og sjøsprøyt(montert nærmere sjøen enn 200 meter), vil porten gradvis svekkes, bli stygg og slutte å fungere som den skal. Dersom du ønsker tilbud på en service/vedlikeholdsavtale, kan du kontakte oss på post@aluporten.no
Hvor lang leveringstid må vi regne med fra jeg bestiller?


Spørsmål: Hvor lang leveringstid må vi regne med fra vi bestiller en garasjeport fra www.aluporten.no Svar: Lagerførte porter leverer vi normalt ut i løpet av 1-3 uker. Hastebestillinger kan gå fortere, men man må da påregne noe tillegg om vi skal kjøre ordren gjennom som en «ekspress-ordre».

Dersom det er spesialbestilling, avhenger leveringstiden av hvilken portype du bestiller og hvor den skal produseres. Dersom porten produseres i Norge eller Europa, leverer vi normalt innen 5-6 uker, og om den produseres i Asia, vil leveringstiden normalt være 3-4 måneder. Leveringstid avhenger av hvordan mange faktorer som logistikk, vær og hvilke produksjonslinjer som går i forhold til porten du har bestilt. Send oss gjerne forespørsel via e-post post@aluporten.no for å sjekke din ordre!
Kan jeg bestille vinduer til min Alutech garasjeport?


Spørsmål: Kan jeg bestille vinduer til min Alutech garasjeport? Svar: Ja, du kan bestille enkle vinduer når du bestiller en garasjeport fra Alutech. Da vil våre fabrikker sørge for at vinduene monteres i porten du bestiller.

Dersom du allerede har en Alutech garasjeport, kan du bestille vinduer og selv montere disse. Vil anbefale deg å sjekke metode for dette hos oss eller en lokal fagmann for å sikre riktig montasje.
For mer informasjon og tilbud på vinduer kontakt oss på post@aluporten.no
Kan jeg kombinere lameller fra flere Alutech modellserier?


Spørsmål: Kan jeg kombinere lameller fra flere Alutech modellserier? Svar: Ja, på gjeldende Industriporter er dette mulig, med visse begrensninger. Tar du utgangspunkt i portens tykkelse (40mm/45mm) - vil dette være retningsgivende. For eksisterende garasjeportserier er det ikke mulig å kombinere mellom seriene. Ta kontakt med oss på post@aluporten.no for å få hjelp med dette.

Portåpner

Hvilken portåpner skal jeg velge?


Valg av portåpner kommer an på behov, portstørrelse og hva du ønsker.
Portåpnerne har en motorkraft som er tilpasset størrelsen og vekten på porten.
Normalt sier vi at en 800 Nm(Newtonmeter) portåpner er beregnet for porter opp til 8m2(100kg port) og en1000Nm portåpner er beregnet for porter opp til 12m2(120kg port). Dersom du har spørsmål vedr valg av portåpner, er det bare å ta kontakt med oss på post@aluporten.no
Hvor kan jeg kjøpe en ny fjernkontroll portåpner?


Spørsmål: Hvor kan jeg kjøpe en ny fjernkontroll(håndsender) portåpner?

Svar: Du får kjøpt den hos alle forhandlere som selger våre garasjeporter og portåpnere. (Byggmakker, Maxbo, CF ++)
Du kan også bestille ONLINE her på vår nettbutikk dersom du ønsker at vi skal sende deg dette.
Hvilken fart har min portåpner?


Spørsmål: Hvilken fart har en min portåpner? Svar: Standard lagerførte portåpnere har en fart på ca 12cm/sekund. Våre nye ED ProLine portåpnere opererer med hele 25cm/sekund som er langt raskere enn de vanlige rimelige, lagerførte motorene.
Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en garasjeportåpner?


Spørsmål: Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en garasjeportåpner? Svar: Ja, du finner en grei monteringsanvisning opg videoer på disse nettsidene under support - eller klikk HER.
Du kan også se igjennom vår ED ProLine kanal på youtube for mer info: https://www.youtube.com
Hvordan kopler jeg en ED ProLine trådløs veggbryter til en ED ProLine portåpner?


Spørsmål: Hvordan kopler jeg en ED ProLine trådløs veggbryter til en ED ProLine portåpner? Svar: Du kan se denne instruksjonsvideoen - eller sjekke kanalen vår på youtube - Sjekk HER.
Hvordan kobler jeg ED ProLine kodepanel til min portåpner?


Spørsmål: Hvordan kobler jeg ED ProLine kodepanel til min portåpner? Svar: du kan se video nederst i denne saken, eller se den på vår Youtube kanal som du finner HER.
Hvordan programmerer jeg grensene for Åpen/lukket posisjon for min portåpner?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg grensene for Åpen/lukket posisjon for min portåpner? Svar: Dette kan du se i video nederst i denne saken, eller sjekke vår kanal på youtube. Den finner du HER.
Hvordan kan jeg justere lukke- og åpne-kraften på min ED ProLine portåpner?


Spørsmål: Hvordan kan jeg justere lukke- og åpne-kraften på min ED ProLine portåpner? Svar: Du kan se video nederst i denne saken, eller sjekke vår kanal på Youtube, den finner du HER.
Hvordan fjerner jeg automatisk lukking av min ED ProLine portåpner?


Spørsmål: Hvordan fjerner jeg automatisk lukking av min ED ProLine portåpner? Svar: Programmering av din fjernkontroll gjøre på følgende måte: 1. Trykk og hold «UP» til du ser «-» i displayet. 2. Dersom det står «O» betyr det at automatisk lukking er deaktivert. 3. Derom det står «1» «2» og «3» betyr det at automatisk lukking er aktivert(antall minutter forsinkelse i forhold til valgt tall) 4. For å deaktivere automatisk lukking, trykker du «UP» og «DOWN» til du ser "0". 5. Trykk «SET» for å bekrefte det du har valgt. ADVARSEL! NB! Dersom du bruker denne funksjonen hvor automatisk lukking er aktivert, kan du risikere at porten automatisk lukkes til tross for at du kjører ut og er under porten.Dersom du aktiviserer denne funksjonen gjøres det på eget ansvar! Dette KAN være risikabelt og KAN skade bilen. Du kan også se video nederst i saken, eller på vår youtube kanal. Den finner du HER
Hvordan fjerner jeg/kansellerer koding av fjernkontroll/veggbryter som er koplet til min ED ProLine portåpner?


Spørsmål: Hvordan fjerner jeg/kansellerer koding av fjernkontroll/veggbryter som er koplet til min ED ProLine portåpner? Svar: Du kan fjerne koping/oppsett av fjernkontroller/veggbryter etc som er koplet til din Eurodoor portåpner. 1. Trekk ut kontakten i minimum 30 sekunderTrykk og hold inne CODE til du ser en «C» i displayet. 2. All coding av fjernkontroller er kansellert når du ser «I I» i displayet. 3. Du kan nå programmere nye fjernkontroller/brytere på vanlig måte: -Trykk CODE til det blinker en rød «*» i displayet -Trykk 2 ganger på knappen du vil bruke på fjernkontrollen/bryteren. Du kan se video om tema nederst i saken, eller sjekke vår youtube kanal HER
Jeg klarer ikke å koble til GDO app til min portåpner.


Det er viktig at du sjekker at tilgjengelig nettverk er 2.4Ghz og atdu legger inn riktig passord i appen. Når du har lagt dette inn riktig er det viktig at du IKKE trykker "Confirm" før du har satt portåpneren i innstillingsmodus. Det gjør du ved å trykke og holde "Set" knappen inne til displayet viser tallet "6" - Deretter trykker du "Confirm" i appen. Du vil nå se en fremdrift i % på skjermen i app - og at LED display på portåpneren teller opp fra 0. Når overføringen av informasjon er gjennomført trykker du "Done" i appen og tester knappene for åpning og lukking etc. TRYKK HER FOR MANUAL!
Hvordan programmerer jeg Homelink til portåpneren?


Du kan programmere Homelink til portåpnere i ED ProLine serien. Fremgangsmåte finner du i vedlagte video.